I Söndags döptes Edison🖤 Det blev en fint litet dop men dom närmsta i familjen och några av våra vänner🙌🏻 Pga dåligt väder (snökaos) och sjukdomar var det många som tyvärr inte kunde komma, men det blev ett fint och mysigt dop ändå😍 Ska visa er lite bilder som min bonuspappa tog i ett annat inlägg👍🏻
Jag hade bakat småkakor till dopet och vågade mig på ett nytt recept🙈 Det blir oftast att jag bakar samma kakor varje gång så jag kände att det var dags för något nytt.
Dessa underbart goda citron och ingefärskakor var så lätta att baka🍋👍🏻
Receptet är från Roy Fares och direkt när man hittar ett recept från han vet man att smaken kommer att bli bra😛
Det som jag gjorde annorlunda var att jag istället gjorde en glasyr på florsocker och citronsaft istället för att doppa kakan i choklad. Jag rev även över lite citronskal över mina👍🏻🍋 Ville att dom skulle kännas fräscha.
Citron & ingefärskakor
Degen:
-
250 g rumstempererat smör
-
70 g farinsocker (1 dl)
-
45 g strösocker (0,5 dl)
-
330 g vetemjöl (5,5 dl)
-
1 citron, zest (skal)
-
4 g malen ingefära (0,5 tsk)
Glasyr:
-
4 dl florsocker
-
1 msk citronsaft
-
1 msk vatten
-
1 citron, zest (skal)
Sätt ugnen på 180 grader.
Senaste kommentarer