Felicia Cardell

FRÄSCH SOMMARMAT

I samarbete med Skånemejerier lagade vi en fräsch och god sommarmiddag med deras kvarg Hjordnära. Vi äter mycket kvarg här hemma och att ha kvarg i maten är väldigt gott. Det känns fräscht och nyttigt. Krämigt fast med mindre fett och mera protein. Så bra:)

Vi gjorde samarbetet i Familj vecka för vecka och ni kan se avsnittet här.

https://youtu.be/Develm4TEaQ

Och här kommer receptet på denna mumsiga rätt;)

Ingredienser:

Portioner: 8 bufféportioner

16 små potatisar
2 tsk olivolja
2 krm salt
1/2 förp förkokt rödbeta (à 500 g)
1 1/2 dl Skånemejerier Hjordnära kvarg
1 tsk wasabipasta
salt
2 tsk sesamfrön
2 salladslökar
200 g varmrökt lax i bit

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Blanda potatis, olivolja och salt, häll ut det på en plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk och gyllenbrun. Ta ut och låt svalna.

3. Skär rödbetorna i ca 1/2 cm stora tärningar.

4.Blanda kvarg och wasabipasta, smaksätt med salt och vänd ner rödbetstärningarna.

5.Rosta sesamfröna i en torr panna på medelvärme. Ansa och skiva salladslöken tunt, blanda den med sesamfröna.

6. Skär ett kryss i varje potatis. Tryck med hjälp av tummarna och pekfingrarna så att potatisen öppnar sig.

7. Fördela rödbetskvargen på potatisen. Bryt laxen i bitar och lägg den på rödbetskvargen.

8.Toppa med salladslökblandningen och servera.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats