I samarbete med Skånemejerier lagade vi en fräsch och god sommarmiddag med deras kvarg Hjordnära. Vi äter mycket kvarg här hemma och att ha kvarg i maten är väldigt gott. Det känns fräscht och nyttigt. Krämigt fast med mindre fett och mera protein. Så bra:)
Vi gjorde samarbetet i Familj vecka för vecka och ni kan se avsnittet här.
Och här kommer receptet på denna mumsiga rätt;)
Ingredienser:
Portioner: 8 bufféportioner
16 små potatisar
2 tsk olivolja
2 krm salt
1/2 förp förkokt rödbeta (à 500 g)
1 1/2 dl Skånemejerier Hjordnära kvarg
1 tsk wasabipasta
salt
2 tsk sesamfrön
2 salladslökar
200 g varmrökt lax i bit
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Blanda potatis, olivolja och salt, häll ut det på en plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk och gyllenbrun. Ta ut och låt svalna.
3. Skär rödbetorna i ca 1/2 cm stora tärningar.
4.Blanda kvarg och wasabipasta, smaksätt med salt och vänd ner rödbetstärningarna.
5.Rosta sesamfröna i en torr panna på medelvärme. Ansa och skiva salladslöken tunt, blanda den med sesamfröna.
6. Skär ett kryss i varje potatis. Tryck med hjälp av tummarna och pekfingrarna så att potatisen öppnar sig.
7. Fördela rödbetskvargen på potatisen. Bryt laxen i bitar och lägg den på rödbetskvargen.
8.Toppa med salladslökblandningen och servera.
Gott!
Gott!
Gott!