HUR HAR DOM FÖRSTA VECKORNA MED LILLEBROR VARIT? 😍 | Felicia Cardell
feliciacardell

Felicia Cardell

Annons

HUR HAR DOM FÖRSTA VECKORNA MED LILLEBROR VARIT? 😍

HALLOJ!

Hoppas ni mÄr bra? Det gör vi Àven fast vi har flera snoriga nÀsor hÀr hemma. Edison har ocksÄ fÄtt sig en förkylning. Lilla gubben.

Idag Ă€r tjejerna hos sin dagmamma och KP jobbar lunch. SĂ„ Edison och jag Ă€r ensamma hemma sĂ„ jag tĂ€nkte passa pĂ„ att uppdatera bloggen lite….Han har nĂ€mligen precis somnat och jag Ă€r rastlös. Hihi!

Edison blir 7 veckor pĂ„ Torsdag sĂ„ jag tĂ€nkte berĂ€tta lite hur dom hĂ€r första veckorna har varit tillsammans med vĂ„r nya familjemedlem. Nu lĂ€t det genast som att vi har fĂ„tt en hund. Haha! Jag tycker det lĂ„ter som det nĂ€r man skriver “familjemedlem”.

Den hĂ€r första tiden med Edison har varit sĂ„ mysig. Den har varit underbar och sĂ„ fantastik. Sista pusselbiten Ă€r pĂ„ plats. Det har faktiskt gĂ„tt riktigt bra. NĂ„got som jag var orolig för. Jag var rĂ€dd för att jag och tiden inte skulle rĂ€cka till för alla barnen, men det har gĂ„tt bĂ€ttre Ă€n förvĂ€ntat. Visst det kan vara lite stressigt ibland vissa dagar. Eller snarare vissa kvĂ€llar dĂ„ KP jobbar. För det Ă€r faktiskt kvĂ€llarna som Ă€r stressigast. Edison Ă€r gĂ€rna vaken dĂ„ och nĂ€r han Ă€r vaken sĂ„ vill han vara nĂ€ra mig och gĂ€rna nĂ€ra bröstet hela tiden….Och det funkar ju liksom inte nĂ€r man har tvĂ„ andra barn som ocksĂ„ behöver nĂ€rhet, kĂ€rlek och mat, men Ă€ven lek och bus. DĂ„ har bĂ€rsjalen och nappen varit till stor hjĂ€lp.

Under dom hĂ€r 7 veckorna sĂ„ har jag kanske fĂ„tt en grĂ„tattack 3 gĂ„nger. Och alla gĂ„nger har varit nĂ€r KP har jobbat kvĂ€ll. Jag har vid dom 3 gĂ„ngerna inte kunnat vara lika mycket med tjejerna. Jag har stressat ihop maten. Inte hunnit leka med dom. Jag har stressat under kvĂ€llstvĂ€tt och vid nattning. Dom har fĂ„tt gĂ„tt och lĂ€gga sig utan nattsaga Ă€ven fast dom har bett om det. DĂ„ har mina skuldkĂ€nslor kommit fram och jag har fĂ„tt en grĂ„tattack och kĂ€nt mig som en dĂ„lig mamma. Men nĂ€r Edison grinar sĂ„ mĂ„ste han tröstas och gĂ€rna dĂ„ med bröstet. Är man dĂ„ ensam förĂ€lder hemma sĂ„ Ă€r det svĂ„rt att hinna med allt. Tjejerna har aldrig klagat utan dom Ă€r ju vĂ€rldens underbaraste ungar som Ă€r sĂ„ duktiga och förstĂ„ndiga hĂ€r hemma. Det Ă€r tur att dom har varandra och kan leka tillsammans nĂ€r jag sitter fastklistrad med Edison vid bröstet.

Nu har ju det bara varit nÄgra enstaka gÄnger hÀr hemma som det har varit sÄdÀr rörigt sÄ tjejerna har kanske inte hunnit att bry sig. Haha! Det Àr nog jag som mamma som kÀnner allt det hÀr. Jag vill ju att alla mina barn ska fÄ lika mycket kÀrlek och tid av mig sÄ direkt nÀr jag kÀnner att dom inte har fÄtt det sÄ fÄr jag lÀtt skuldkÀnslor. Men för varje vecka som gÄr sÄ kÀnner jag att jag fÄr mer rutin pÄ att vara sjÀlv dom hÀr kvÀllarna och dagarna dÄ KP jobbar. Jag kÀnner Àven att ju Àldre Edison blir ju lÀttare blir det. Han blir mer och mer nöjd nÀr han Àr vaken. Nu nÀr han har blivit lite Àldre Àr det lÀttare att underhÄlla honom och han kan vara mer nöjd utan att jag ska behöva ta till bröstet varje gÄng.

En vanlig dag med tre barn kan se ut sÄhÀr hos oss:

Vi gÄr upp vid 07:30 och Àter frukost, DÄ har Edison precis Àtit och Àr nöjd. DÄ kan vi andra ocksÄ njuta av vÄr frukost.

Vid 9 somnar han oftast om och dÄ passar vi pÄ att göra oss iordning.

Jag sÀtter Àven igÄng en tvÀttmaskin och bÀddar sÀngar.

Hinner han vakna under tiden som vi hÄller pÄ att göra oss iordning brukar han vara nöjd med att sitta i sin babysitter och vara med i rummet som vi Àr i. Han fÄr vara med nÀr jag sitter pÄ toan och nÀr jag duschar. En mamma Àr aldrig ensam. Hihi!

Hinner han blir arg sÄ ger jag han bröstet innan jag sjÀlv gör mig iordning,

Innan lunch har han en kinkig period och vill gÀrna vara i famnen. DÄ brukar vi bara mysa pÄ förmiddagen. Kanske sÀtta pÄ en film till tjejerna.

NĂ€r jag ska göra lunch sĂ„ ligger han i sitt babygym. DĂ€r Ă€r han oftast nöjd och glad….en stund i alla fall.

NĂ€r vi vĂ€l ska Ă€ta sĂ„ fĂ„r jag oftast slĂ€nga i mig maten. Visst Ă€r det konstigt att bebisar alltid ska bli arga nĂ€r man ska Ă€ta! Haha…

Efter lunch sÄ har han en lÄÄÄÄng sovstund i sÀkert 3 timmar. DÄ diskar jag undan lunchen och Àr vÀdret bra tar vi oss ut pÄ en promenad till en lekpark.

Vid 15 brukar KP komma hem och dÄ har Edison precis vaknat.

Och sÄhÀr kan en kvÀll med tre barn se ut:

Kp Ă„ker till jobbet strax innan 14. DĂ„ har vi oftast varit ute och lekt.

Vid 15 Àter vi mellis och i samma veva vaknar Edison. DÄ Àr han vÀldigt arg och vill Àta lÀÀÀnge. GÀrna pÄ bÄda brösten. Han kan ibland somna om, men har vÀldigt lÀtt för att vakna. Det Àr som att han halvsover.

FrĂ„n kl 15:30 fram till 17 sĂ„ Ă€r det ganska sĂ„ lugnt. Jag hinner att lĂ€gga pussel med tjejerna eller leka nĂ„got roligt samtidigt som Edison ligger pĂ„ ett tĂ€cke bredvid och kollar pĂ„ sina systrar som underhĂ„ller honom. Ibland somnar han av all underhĂ„llning. Hihi…

FrÄn 17 fram till 20 Àr det fullrulle och ganska rörigt. Edison Àr oftast missnöjd under dom hÀr timmarna. Jag har han i bÀrsjalen nÀr jag lagar mat och diskar. Det funkar bra. NÀr jag lÀgger ner han sÄ blir han arg. Jag försöker att trösta han med bröstet, men oftast sÄ Àr han redan mÀtt och blir dÄ arg för att det kommer mjölk. Han vill inte ligga i gymmet eller sitta i babysittern. Han vill liksom att jag ska gÄ runt med honom i famnen och han vill gÀrna att jag pÄ nÄgot sÀtt ska fixa fram ett bröst tomt pÄ mjölk som han kan ha hÀngandes i mungipan och smÄsuga pÄ. Haha! Jag brukar skratta Ät han dÄ. Han tar ju liksom napp, men just dÄ Àr det bara bröstet som duger. Men sÄ lÀnge han Àr nÀra och fÄr vara med hÀngandes i famnen sÄ Àr han nöjd. Det gör saken bara liiiite svÄrare nÀr man ska göra iordning tjejerna inför kvÀllen. Men vi mammor kan ju allt! PÄ nÄgot magiskt sÀtt fÄr man pÄ tjejerna pyjamasen. Man borstar tÀnderna och gör vÀlling samtidigt som man tröstar en liten ledsen Edison.

NÀr jag ska natta tjejerna gÄr vi alla in till deras rum. Jag har ammat Edison innan sÄ att han ska vara mer nöjd. Jag brukar lÀsa en saga för barnen samtidigt som jag gungar Edison i babysittern. Oftast brukar alla tre barnen somna runt 20.

NÀr alla sover passar jag pÄ att stÀda undan allt som har tagits fram under dagen sÄ att det Àr stÀdat och fint till nÀsta dag. Jag viker tvÀtt. Diskar undan middagen. Plockar leksaker osv. Men det Ànda jag vill Àr att sova. Haha!

Jag sminkar av mig och sÀtter pÄ mig pyjamas.

Jag kokar en kopp te och hinner precis att sĂ€tta mig framför tvn….För dĂ„ Ă€r det dags för Edison att Ă€ta igen. Hihi! Efter den hĂ€r amning brukar han somna för kvĂ€llen (runt 21:30) och vaknar nĂ€sta gĂ„ng vid 00:00 för att Ă€ta igen. Och sen sĂ„ Ă€ter han nĂ„gra fler gĂ„nger under natten.

Som ni kanske mĂ€rker sĂ„ Ă€r dagarna ensam med tre barn lĂ€ttare nĂ€r KP jobbar lunch och kommer hem vid 15. KvĂ€llarna Ă€r lite mer röriga och gĂ„r betydligt lĂ€ttare nĂ€r man Ă€r tvĂ„ förĂ€ldrar hemma….Men allt gĂ„r och som sagt allt blir lĂ€ttare för varje vecka.

Men jag mĂ„ste bara sĂ€ga att mitt tĂ„lamod som mamma har bara blivit bĂ€ttre och bĂ€ttre för varje barn. Jag kĂ€nner vĂ€ldigt sĂ€llan att jag hĂ„ller pĂ„ att bryta ihop. Även fast det Ă€r fullt ös frĂ„n morgon till kvĂ€ll sĂ„ kĂ€nner jag mig aldrig arg, stressad eller irriterad. Jag hĂ„ller mig lugn Ă€ven fast Edison grinar efter bröstet samtidigt som Lykke har gjort sig illa och Adelie vill ha ett glas vatten. Haha! Jag Ă€lskar det hĂ€r. Jag Ă€lskar att vara mamma till mina tre barn och jag Ă€lskar nĂ€r alla tre Ă€r hemma. Att vara mamma Ă€r det bĂ€sta jag vet. Man har aldrig trĂ„kigt och den kĂ€rleken man fĂ„r tillbaka Ă€r obeskrivlig.

SĂ„ om man ska sammanfatta vĂ„r första tid med lillebror sĂ„ mĂ„ste jag nog sĂ€ga att för min del sĂ„ Ă€r det en större omstĂ€llning att fĂ„ sitt första barn och sitt andra Ă€n sitt tredje. Tre barn kĂ€nns typ som tvĂ„. Haha! Denna gĂ„ng har allt gĂ„tt sĂ„ bra. Inga komplikationer efter förlossningen. Amningen har funkat sĂ„ bra. Jag har inte haft den dĂ€r klassiska babyblues som kommer nĂ„gra dagar efter förlossningen. Jag kĂ€nner mig glad hela tiden (förutom dom dĂ€r tre gĂ„ngerna nĂ€r jag bröt ihop;) .Jag Ă€r pigg och har energi Ă€ven fast sömnen Ă€r sĂ„dĂ€r….Men sömnen har ju varit lite dĂ„lig hela tiden sen 2013 dĂ„ Addi föddes. Haha! Även fast det Ă€r rörigt och stressigt ibland sĂ„ gĂ„r det Ă€ndĂ„ bra. Jag försöker vara positiv till allt och njuta av den hĂ€r bebisbubblan,<3

Puss och Kram

Skapa en blogg pÄ Vimedbarn.se du ocksÄ, klicka hÀr! Och du har vÀl inte missat topplistorna, klicka hÀr!
Kommentarer
feliciacardell

Kommentera

LÀs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vÄr integritetspolicy.
  1. Lisa

    Vad lik Adeli Àr KP pÄ ena bilden!!!

    SÄ mysigt att lÀsa om er första tid, ser fram emot att fÄ mitt första barn om nÄgra mÄnader

Annons
stats