Felicia Cardell

HUR HINNER JAG MED ALLT?!

Det är många som säkert undrar hur man hinner med att ha en Youtubekanal, en blogg och en podcast samtidigt som man är 2-barnsmamma och sambo:)

Jag tänkte berätta för er hur jag hinner med allt:)

Jag är ju som sagt mammaledig just nu. Adelie har börjat att gå hos dagmamma oftare nu efter sommaren för att vi har börjat märka att hon behöver leka av sig. Nu går hon 4 gånger i veckan och innan sommaren gick hon betydligt mycket mindre och det räckte, men nu klättrar hon nästan på väggarna om hon inte får leka med sina kompisar. Jag förstår verkligen att hon behöver få leka med barn i sin egen ålder för hur kul är det egentligen att hänga med sin mamma och lillasyster hela dagarna:) Eftersom Adelie är borta några timmar varje dag så finns det mycket tid över för mig. Eller nu ska jag inte överdriva;) Jag kanske har 1 timme över varje dag som jag kan göra vad jag vill på. Annars är det tvättning, matlagning och städning som gäller:) När Lykke t.ex sover middag sätter jag mig ner och bloggar eller redigerar ett klipp. Är det kaos hemma och det behöver städas hoppar jag över bloggandet på dagen och sätter mig ner på kvällen istället.

Kristoffer jobbar mycket och kommer oftast hem sent varje kväll. När barnen har somnat och Kristoffer fortfarande inte har kommit hem sätter jag mig vid datorn och pysslar med mina Hobbys. Ja för bloggandet och redigering av klipp har blivit som en hobby för mig:) Det är skönt att få använda hjärnan lite och att få göra något som man verkligen brinner för. Även kul att göra något som inspirerar andra:)

Så bloggandet och redigering av klipp sker när barnen sover och Kristoffer är på jobbet:)

Så när hinner jag fota, podda och filma in klipp?

Inspelning av podd sker oftast på Söndagar när KP är ledig. Då brukar vi spela in ett avsnitt under tiden som männen är ute i parken och leker med barnen. Efter inspelningen som brukar ta ca. 1 timme äter vi tillsammans och bara umgås. 🙂 Där har vi även tur som har Mies som redigerar varje avsnitt;)

Fotografering till bloggen sker lite då och då. Jag har alltid med mig kameran och fotar det som händer just den dagen:) Jag brukar sällan planera mina foton utan tar bilder när jag blir inspirerad och har tid att ta upp kameran. Min blogg handlar om vad som händer i mitt liv så då blir fotograferingen så naturlig:)

Inspelning av videos till kanalen kan se lite olika ut. Är det vloggar så filmar jag det som händer en helt vanlig dag. Då styr jag aldrig upp något utan filmar vår vardag:) Om jag ska filma in ett ”seriösare” klipp måste KP vara hemma. Då går han oftast ut med barnen i ca 1 timme så att jag kan filma in utan stress. Efter det umgås vi hela familjen och bara myser.

Jag brukar försöka filma in dom ”seriösa” klippen några dagar i förväg så att jag kan jobba med redigeringen i lugn och ro när barnen sover:) Jag redigerar väldigt sällan när hela familjen är samlad. Då är det mys som gäller. För mig är familjen viktigast i livet och jag skulle aldrig välja något före dom. Men ibland behöver man egentid då man kan få syssla med sina ”vuxna” hobbys som i mitt fall är min blogg, kanalen och Instagram. Förutom min blogg, Instagram och Youtubekanal så hinner jag faktiskt med andra saker. Jag sitter självklart inte vid datorn i flera timmar varje dag utan umgås mycket med min familj och mina vänner som betyder mycket för mig<3

Känner jag mig stressad så tar jag det lite lugnare och då kan det bli så att jag kanske lägger upp 1 klipp på kanalen istället för 2 den veckan. Man måste lyssna på sin kropp och känna efter hur man mår. Jag mår inte bra utav stress så det är viktigt för mig att planera mina inlägg och videos. Men däremot gillar jag press;) Jag gillar att pressa mig själv till att bli bättre. Att ta bättre bilder. Att göra bättre videos och att redigera klippen bättre:) Det är bara roligt tycker jag.

Jag älskar att hålla på med alla mina olika sociala medier och känner att det är något som jag vill hålla på med så länge folk gillar det jag gör;) För utan era kommentarer så hade det inte varit lika roligt:)

KRAM PÅ ER<3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats