JAG HAR FÅTT MENS! | Felicia Cardell
feliciacardell

Felicia Cardell

Annons

JAG HAR FÅTT MENS!

Mina busungar<3 Älskar er!

Som många av er vet så lider jag av PCOS. Ja! jag lider faktiskt…Det är sjukt jobbigt och jag har haft problem sen jag var 11 år!

Men i alla fall…. I början av detta år började jag att äta glutenfritt, mejerifritt, sojafritt och minskade intaget av socker. Jag började äta folsyra, magnesium och d-vitamin. Jag kände hur bra kroppen mådde. Jag fick helt plötsligt tillbaka min mens efter bara några veckor med den nya kosten. Jag som typ aldrig får mens eller ägglossning. Och när jag väl får mens så blöder jag i flera veckor och kan inte ens lämna hemmet för att jag blöder igenom både binda och tampong på ca 30 min. Men nu fick jag en vanlig mens. En mens som började men kraftig blödning, men som trappades av och var slut efter 5 dagar. Jag blev överlycklig och kände mig som en normal kvinna igen. Det kändes så bra att ha fått mens på naturlig sätt och inte med hjälp av massa tabletter och hormoner. Strax därefter så blev jag gravid. Helt otroligt:) Jag är helt säker på att allt har med kosten att göra. Det är så häftigt tycker jag och även fast det slutade med missed abortion så blev jag faktiskt gravid utan hjälp med massa hormoner.

Jag vill bara skrika ut till alla er som lider av samma problem! Testa att byta kost. För mig funkar det verkligen:)

Efter det jobbiga händelsen med graviditeten så struntade jag i kosten och började äta vad jag ville under hela sommaren. Men direkt när semestern var över och jag började jobba igen så började jag med kosten. Jag slarvade första veckan eftersom jag var på bröllop, men i ca 2 veckor har jag varit noggrann.

Jag ville börja äta min kost igen för att slippa äta p-piller. Min gynekolog vill att jag ska få regelbunden mens och för att jag ska kunna få det så måste jag äta p-piller och det vill inte jag. Jag förstår att det är bra för kroppen att få mens, men hur bra är det egentligen att framkalla en fejkad mens? Nä det vill inte jag! Jag testade att köra igång med kosten igen och hoppades på att det skulle funka denna gång också.

Efter 2 veckor kom mensen. Förra Fredagen kom den och slutade efter 6 dagar. Det är så fantastiskt:) Jag blir så glad att det funkar. Visst det är tråkigt och jobbigt ibland att behöva avstå vissa saker, men det kan det ju vara värt. Det känns så skönt att slippa alla tabletter som gör mig till en annan Felicia.

Just nu äter jag denna kost av en anledning. Att få igång kroppen. Vi hoppas på ett tredje barn i framtiden, men jag skulle inte klara av ett till missfall just nu:/ Jag känner mig fortfarande svag och mitt självförtroende är inte på topp. Jag måste känna mig starkare. Jag måste älska mig själv igen. Måste må bättre. Dom dagarna där jag känner ångest och är deprimerad dom dagarna måste försvinna innan vi kan testa igen. Just nu är jag livrädd. Livrädd över att allt inte är som det ska vara där nere efter allt som har hänt. Jag är livrädd för att min slemhinna ska vara förstörd efter ingreppet. Tänk om jag inte kan få fler barn?! Det tänker jag på ofta:(

Jag har ändå turen som har fått två fantastiska barn<3 Kan inte ens tänka mig hur det känns för er som har eller går igenom detta just nu som inte har barn sedan tidigare.

Jag ska vara glad över hur bra det har slutat för oss, men detta är en stor sorg för mig ändå. Varje missfall är jobbig oavsett barn sedan tidigare eller inte, Jag har alltid fantiserat om en stor familj så det känns jobbigt när man stöter på så många problem. Och ibland känns det som att jag är den enda som har såna här problem.

kram<3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
feliciacardell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Marie

  Hej! Kan du inte lägga ut lite frukost och middags tips gällande detta då jag själv äter mejerifritt och glutenfritt. Jag har själv pcos och min mens har kommit tillbaka när jag ätit bra men det är svårt att hålla sig till en sådan kost då det lätt kan kännas ensidigt så tips på bra och god mat hade varit så himla kul.

 2. Matilda

  Hej!
  När du äter glutenfritt,mejerifritt och sojafritt. Vad äter du då till frukost? Några tips?☺️ Har också pcos nämligen och äter gluten och mejerifritt🌸

 3. S

  Du är absolut inte den enda med pcos. Jag lider fruktansvärt mycket av det. Försökt få barn i över 2 år nu ( har inga barn ). Blivit spontant gravid mellan Pergotime behandlingar fick missfall v 8. Hela min värld rasade. Fick gå vidare med ivf då jag hade ätit tillräckligt med Pergotime. Blev gravid på första försöket , fick missfall igen, blev lika förkrossad. Försökte igen i augusti blev inget alls från frys-försök, ska börja med ivf nr två nu i november och ber på mina bara knän att det ska gå nu, detta tär något enormt på mig. Har haft mycket ångest till o från i detta kämpande. Började när jag var 24 , trodde jag skulle ha lyckats än pga min låga ålder, är nu 26 och får panik över tanken att behöva kämpa ännu längre. Stor kram från en annan pcos tjej.

 4. Sandra

  Wow att din mens kom tillbaka så fort efter koständringen! Jag tycker verkligen att ni ska ta er den tid ni behöver innan nytt försök, som du sagt så ver du ju att det går och jag håller tummarna för att det kommer göra det nästa gång också ❤️
  Nästa månad ska jag äntligen få börja med letrozol och steget till ett barn känns nu lite närmre.

Annons
stats