Felicia Cardell

JULGODIS

mumsigt julgodis

felicia cardell julgodis

knäck

2 dl Socker

2 dl Ljus sirap

2 dl Grädde

Gör så här: Blanda grädde, socker och sirap i en vid kastrull och koka upp, rör mot bottnen så att massan inte bränner fast. Låt sjuda i ca 30 min. Ställ en skål iskallt vatten vid sidan för knäckprovet. 

felicia cardell julgodis

felicia cardell julgodis

rocky road

600 gram Mörk choklad

4 dl Saltade Jordnötter

2 Nävar mini marshmallows

2 Påsar Dumle

Gör så här: 
Smält choklad på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Dela Dumlen i mindre bitar.
Blanda samtliga ingredienser till din rocky road i en skål. Häll i chokladen och rör om.
Fyll fudgesmeten i en plåt med bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp.
När fudgen har stelnat, skär din rocky road i rutor eller stänger.

Snart Julafton!

Nu är det bara 2 dagar kvar till Julafton:) Jag är som ett litet barn som räknar ner dagarna;) Det ska bli så skönt med en lugn Jul hemma hos min mamma i år. Det blir min lilla familj(Kristoffer och Adelie) mamma och min yngsta syster Vendela. Vi ska dit redan imorgon och spela Bingolotto på uppesittarkvällen. Det är en tradition som vi har. Vi träffas dagen innan. Dricker och äter gott och hoppas på att få BINGO (vilket aldrig händer;) Men det är verkligen super mysigt! På Juldagen kommer min äldre syster och hennes kille Mathias. Då lär det bli party för två personer (Mathias och Kristoffer;) Sista chansen nu innan förlossningen. Hihi!

Idag har vi handlat till mitt julgodis som jag brukar göra varje år. I år blir det bara 2 olika sorter på godis eftersom jag är höggravid (orkar inte stå i köket) och så är vi inte så många. Annars brukar jag kunna göra 4 sorter till. Men knäck och rocky road är mina favoriter så det måste finnas på Julen. Speciellt när man kollar på Kalle Anka. Då är det gott med något sött att knapra på;) Jag ska även baka 2 julbröd och mormors goda havrekex. Havrekexen är också ett måste på Julen. De är superfrasiga kex som min mormor har bakat till Julen så länge jag kan minnas. I år får jag baka kexen och dom kommer inte att bli lika goda som mormors;) 

Nu ska jag lägga mig i soffan och flörta till mig en fotmassage;)

Hoppas ni får en trevlig kväll!

KRAM

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tealive Menu

    Tealive Menu boasts a vibrant array of flavors, sure to tantalize any taste bud. Indulge in creamy Coco concoctions like the classic Coco Latte or the Oreo-studded Coco Smoothie. Craving something matcha-licious? Dive into the authentic Nishio Fine Matcha, or layer it with frothy milk for a latte delight. https://www.tealivemenu.com/

stats