Felicia Cardell

Felicia Cardell

KÄNNER MIG MISSLYCKAD!

Nu ge jag upp! Jag orkar inte mer…..

Jag har kämpat med amningen den senaste månaden och nu ger jag upp! Även fast det har blivit bättre och lättare att amma så krånglar det fortfarande typ varannan dag. Ena dagen så går allt bra. Jag kan amma han hur som helst och vart som helst. Dagen efter kan det vara kaos! Jag kan inte lämna hemmet för att han gallskriker vid bröstet. Inget funkar och det slutar alltid med att både han och jag måste ta av oss kläderna. Ligga hud mot hud i sängen i mörkret och i tystnad. Det funkar liksom inte! Hade det varit första barnet så hade det kanske funkat, men nu har jag två barn till att ta hand om. Att amma honom ensam i sängen funkar när KP är hemma, men jag är ofta ensam med barnen och då går det inte. Min amning påverkar hela familjen och tjejerna får alltid komma i andra hand hela tiden och det får jag så dåligt samvete över. Jag måste sätta på tvn till tjejerna på övervåningen så att jag och Edison kan gå ner till nedre våningen och amma ifred. Det känns hemskt att dom måste bli tillsagda att dom inte få komma ner när jag ammar. Mår så dåligt över detta och känner att jag inte har någon energi till något annat. All min tid går till att försöka få amningen att funka. Jag hinner inte med något annat. Går runt och ser sliten ut med otvättat hår och smutsig pyjamas. Imorse bröt jag ihop. Jag är så besviken på att amningen inte funkar denna gången heller:( Med Addi hade jag ingen mjölk och slutade amma vid 3 månaders ålder. Med Lykke var allt bara krångligt. Hade mycket mjölkstockning i början och en arg bebis. Mjölken tog tillslut slut och gjorde att jag slutade vid 4 månaders ålder.

Denna gången krånglar inget med mjölken. Det är tvärtom! Jag har mycket mjölk som gör han irriterad…..tror jag:/ Han sätter i halsen och blir arg. Jag pumpar ut lite innan….blir inte bättre. Jag blir galen! Känns som att det är bröstet det är fel på! Är dom för stora och hängiga? Är bröstvårtorna för små? Jag vet inte längre vad som är problemet!

Jag har i alla fall testat allt! Har läst på flera sidor om amning. Försöker med allt, men inget hjälper. Även fast en ny teknik kan funka ena dagen så behöver det inte betyda att det funkar dagen efter… Nä för då vill han något annat! Jag håller mig lugn hela dig och försöker inte stressa upp, med det är svårt att hålla sig lugn när han är arg samtidigt som Adelie & Lykke behöver min hjälp. Ibland skulle man vilja klona sig själv…..

Jag är så ledsen och besviken:( Vill så gärna kunna amma! Blir avis på alla mammor som kan amma sina barn länge. Känner mig återigen misslyckad som mamma som inte kan amma sitt barn. Kanske låter konstigt, men att amma är verkligen något som jag varje gång ser framemot att få göra. Det är något som jag tycker är mysigt, vackert & fint att få kunna göra. Det är dessutom praktiskt och skönt:)

Det är helt enkelt något fel på mig! Jag är väl inte gjord för att amma:( Blir så ledsen och deppig!

Att ha fått amma Edison i 3 månader har varit som en bergochdalbana med massor av blandade känslor. Den första tiden var fantastisk. Det gick så bra och krånglade aldrig. Inga såriga bröstvårtor eller mjölkstockning. Jag hade bra med mjölk redan från början. Han åt och var nöjd hela tiden. Jag kunde trösta han med bröstet och kunde amma han vart som helst och hur som helst. Jag var så glad över hur bra det gick denna gången, men skulle inte ha tagit ut glädjen i förskott för vid 2 månaders ålder började krånglet. Från ena dagen till den andra så vägrade han att ta bröstet. Jag trodde att han var sjuk, men så var det inte. Från den dagen har jag lagt ner all min tid på att försöka förstå mig på problemet. Jag har grinat, varit stressad och trött. Jag har verkligen gjort allt för att göra min son nöjd. Jag har verkligen försökt…tror mig. Jag är ingen person som ger upp så lätt och har därför kämpat i över 1 månad. Nu undrar jag om det var värt det? Skulle bara ha slutat att kämpa direkt….För nu är jag helt slut istället. Men jag hoppades väl på att det skulle gå över. Och det kanske det gör, men jag orkar inte kämpa mer. Jag vill vara en glad mamma med massor av energi. Inte en mamma som håller på att bryta ihop. Eller det kanske jag redan har gjort inser jag nu:( Blandningen av att jag inser att jag inte kan amma min son och att jag har bestämt mig för att ge upp får mig att trycka ner mig själv. Jag blir så arg! Varför funkar det inte!? Förstår att bebisar är i olika faser, med detta känns mer som bara en fas.

Det jag har gjort nu under dom senaste 2 dagarna är att pumpa ut med medelas elektriska pump och ge i flaska på dagen och fortfarande amma på natten. För det har konstigt nog alltid funkat:/ Fattar inte varför! Han är väl för trött för att bry sig. Flaskan som jag ger mjölk från är typ en flaska för nyfödda. Hålet är litet så att det inte kommer för fort. Det verkar han gilla:) Han vill småäta och njuta av maten tydligen.  Än så länge så funkar det att pumpa ut och ge flaska, men kommer väl förmodligen att behöva komplettera med ersättning inom kort. Känns dumt att inte pumpa nu när jag äntligen har mjölk, men att pumpa flera gånger om dagen är jobbigt….och tråkigt!

Jag har dessutom hela frysen fylld med bröstmjölk som jag kan ta fram:) Han är för knäpp min son…..och jävligt bestämd och envis när det kommer till maten!….redan. Suck!

Jaja, vad ska man göra! Jag vill ju att hela min familj ska må bra så därför känns detta som det bästa beslutet. Fortsätter jag att kämpa med amningen en dag till så kommer jag att gå under!

Nu ska jag in och fynda flaskor på twistshake ! Det kanske kan få mig på bättre humör.

Jag som trodde på tredje gånge gillt och verkligen trodde att det skulle funka denna gången, men nej! Misslyckad ännu en gång:(

Tack för alla era tips och all er pepp<3 Även fast jag inte har hunnit med att svara på alla kommentarer så har jag läst varenda en av dom. All kärlek till er!

puss & kram

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Felicia Cardell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ida

  Du är en grym mamma och mammaförebild och jag beundrar verkligen ditt tålamod som du har gentemot barnen! Jag hade precis samma problem som du, det gick jättebra första månaden men sen när mjölken rann till ordentligt så kom det helt enkelt för mycket mjölk, hon blev irriterad, jag stressad över att det bara sprutar mjölk ur brösten och hon skriker bara mer… det funkade ett tag med amningsnapp. Dock inte alla gånger men kanske 50/50. Jag gjorde tillslut så att jag fick helt enkelt mata henne i sömnen, det var det ända som funkade. Jag pumpade oftast på morgonen och gav en flaska då, sen efter 4 månader fick hon lite gröt. Sen åt hon vid lunchsovningen och middagssovningen och nattsövningen och hon tog bröstet hur bra som helst (med amningsnapp) men ändå sjukt, nu i efterhand kan jag se att det aldrig hade fungerat om det inte hade varit mitt första barn. Jag sov extremt lite och hade svårt att släppa ansvaret för maten. Du ska bara tänka på vad som får dig att må så bra som möjligt, så blir det bäst även för han! Som sagt tycker jag du är en fantastisk mamma bara som du är. Släpp det med amningen det är inte hela världen. Och njut av dom här åren ❤️

 2. Ida

  Du är en grym mamma och mammaförebild och jag beundrar verkligen ditt tålamod som du har gentemot barnen! Jag hade precis samma problem som du, det gick jättebra första månaden men sen när mjölken rann till ordentligt så kom det helt enkelt för mycket mjölk, hon blev irriterad, jag stressad över att det bara sprutar mjölk ur brösten och hon skriker bara mer… det funkade ett tag med amningsnapp. Dock inte alla gånger men kanske 50/50. Jag gjorde tillslut så att jag fick helt enkelt mata henne i sömnen, det var det ända som funkade. Jag pumpade oftast på morgonen och gav en flaska då, sen efter 4 månader fick hon lite gröt. Sen åt hon vid lunchsovningen och middagssovningen och nattsövningen och hon tog bröstet hur bra som helst (med amningsnapp) men ändå sjukt, nu i efterhand kan jag se att det aldrig hade fungerat om det inte hade varit mitt första barn. Jag sov extremt lite och hade svårt att släppa ansvaret för maten. Du ska bara tänka på vad som får dig att må så bra som möjligt, så blir det bäst även för han! Som sagt tycker jag du är en fantastisk mamma bara som du är. Släpp det med amningen det är inte hela världen. Och njut av dom här åren ❤️

 3. Mikaela

  Du är ju grym! Vilket jobb du har gjort! Och om du inte vill sluta helt kan du ju delamma honom, amma på natten om det funkar.
  Släpp alla skuldkänslor även om jag skulle känt precis likadant och lätt att säga när amningen bara funkat. Men gud vilken kamp och resa du har gjort. All eloge till dig!!

 4. Alina

  Men fina du! Som jag skrev på Instastory så är du en kämpe och verkar vara en fantastisk mamma. Dina barn skulle bara veta hur lyckosamma de är! Intala inte dig själv något annat. Om du hade slutat direkt när det började krångla, så hade du fortsatt undra ”tänk om det hade funkat om…” men nu har du testat i flera veckor (!) och det funkar inte för att få vardagen och livet att gå ihop: Även om det hade varit första barnet så hade det varit påfrestande att bara ligga hemma och amma och inte känna sig bekväm med att gå ut. Ditt mående måste gå först, även för barnens skull. Det är ju inte så att Edison inte får nån mat, han får det ju bara på ett annat sätt eller i annan form. Vi kvinnor är så bra på att klanka ner på oss själva (framför allt i mammarollen), men vi gör ett fantastiskt och emellanåt extremt tungt jobb! Ge dig själv en stor klapp på axeln och tänk på att ditt bästa är barnens bästa ❤️

 5. Sanna

  Hej Felicia!!
  Du är INTE misslyckad!!
  Jag fick min första son oktober 2016, förtidigt född, behövde sond en kortare tid & amningen fungerade inte alls!! Han var inte intresserad och jag slutade nästan innan jag ens börjat! Och nu i början på sommaren fick jag min andra lilla prins, var så taggad på att få ta revansch med aningen!! Fick superbra hjälp på BB den här gången, lite förtidigt född denna gångne också men klarade sig utan sond 🙌🏻 Ammande honom 4 månader med stor framgång, han var nöjd, åt överallt! Men när vi skulle väga honom vid 4 månaders kontrollen hade han inte gått upp som han skulle, och behövde få mer mat. Började ge tillägg, mer eller mindre direkt! Fick så dåligt samvete att han fått för lite mat …
  Inte många gånger efter att han fått mat på flaska, blev han bara arg vid bröstet och jag fick helt enkelt sluta amma! Kände mig så misslyckad och dåligt! Att jag var en dålig mamma, som inte ens kunde klara av att ge mitt barn mat! Skämdes över att träffa folk osv … tills jag en dag vara bestämde mig att nu får det räcka! Lite perspektiv!! Det hänger inte på amning & det fungerar inte att jag skulle ha två små missnöjda killar hemma, och en mamma som var trött och ledsen!

  Så vad jag vill säga med detta långa (kanske osammanhängande meddelande) är att jag förstår precis vad du menar! Men du verkar vara en otrolig mamma som verkligen älskar sina barn!! Så heja dig!! 💪🏻👏🏻✨

  Stor stor kram ❤️

 6. Eve

  Du är låååångt i från misslyckad. Tvärtom du är fantastisk som med dina nu tre barn kämpat och velat. Men ibland blir det inte som man vill. Och tur att det finns ersättning. För oavsett så har han din närhet kvar. 😍 ligger just nu och ammar min son som är 4 månader och som bara velat liggamma idag…. han ska börja få ersättning vissa mål, för att jag inte heller orkar kämpa mig fram vissa dagar. Då kan pappan få vara med och mata, vilket han blir glad för. 🙂 du är den bästa mamman till dina skatter. Kram

 7. Linda

  Åh vad jag känner igen mig. Jag fick mitt tredje barn i år och har exakt haft liknande problem som du. Jag fick ge upp amningen med dem två första runt 2-3 månader o i samband med det tog mjölken slut fort. Men med tredje skulle jag ge mig tusan klara av det. Kämpade, ammade, mycket mjölk men så kom vi till 2a månaden o hon började krångla vid bröstet. Skrik hela kvällarna o inget hjälpte om jag inte gick runt o ammade. Hann inte ta hand om dem andra barnen som också började sakna sin mamma. Blev så frustererad och ledsen att det inte fungerade. Jag började då ge utpumpad mjölk och hon blev lättare att hantera och hennes brorsor fick vara med under matningen. Vi fortsatte amma så ofta hon ville och här sitter vi nu, hon är snart 8 månader och vi mysammar fortfarande. Så jag ville bara säga det att om du vill amma och samtidigt kunna ge flaska för att underlätta vardagen så kan det fungera. Skickar alla kramar och styrka till dig. Det kommer ordna sig, med eller utan amning. JAG vet hur det känns & du ska aldrig känna att du är ensam om det här. Kramar från en annan mamma som kämpat!

stats