Felicia Cardell

KROPPEN FUNGERAR IGEN

Hej!



Nu kommer ni att tycka att jag är knäpp! Men jag är så glad för jag har fått min mens:)

För er som inte vet så har jag något som heter PCOS vilket innebär att jag har väldigt oregelbunden mens. Och för min del så har jag ingen mens i huvudtaget. Och det leder till att man inte får någon ägglossning vilket gör det svårt att bli gravid…..ja ni fattar;) Jag har inte fått mens på naturlig väg på ca 3 år och det var efter Adelies födelse. Då fick jag en blödning ca 8 veckor efter förlossningen och efter det började jag med mini-piller(vilket jag ångrar idag). När jag väl skulle sluta äta tabletterna kom inte min mens tillbaka och det var då jag fick reda på att jag hade PCOS. Vi hade försökt att skaffa ett till barn, men eftersom jag inte fick någon mens så fick jag inte heller någon ägglossning(vilket är ganska viktigt när man ska bli gravid). Jag fick då börja äta tabletter för att få igång en blödning och efter det äta andra tabletter för att få igång ägglossning. Efter 3 försök och 1 missfall blev Lykke till.:) Men i alla fall… ni kan inte förstå hur lycklig jag blev idag när jag för första gången fick lite hopp om att kroppen kanske fungerar igen:) Jag vet inte detta, men kan PCOS bli bättre efter en graviditet? Kan liksom menscykeln bli normal igen? Är det någon som vet?

Varför jag blev så glad är för att vi vill skaffa ett till barn, men inte nu såklart:) Men då hoppas jag ju på att slippa trycka i mig massor av hormoner för att lyckas bli gravid. Kanske kan det gå av sig själv nästa gång:)

Jag har även bestämt mig för att inte börja med några p-piller denna gång och jag ska inte testa spiral. Vilket jag hade bestämt mig för direkt efter Lykkes födelse. Nä! jag vill vara helt fri från sånt så att kroppen bara kan få vara i fred. Här hemma kommer vi att köra på det enklaste sättet. Kondom! För så ofta får man ju inte till det i sängkammaren här hemma;) Speciellt inte nu när man har 2 små busungar som ska sova i samma säng:) Haha!


KRAM


Nyårsafton 2011/2012

Nykära och helt ovetandes om att vi skulle bli föräldrar 16 månader senare<3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats