Felicia Cardell

LYKKE 1 MÅNAD



HEJSAN!


Idag blir min lilla tös 1 månad!:)


Känns ganska overkligt att hon redan har varit hos oss i en hel månad. Det känns som att det var igår som vi kom hem från BB. Tiden går alldeles för fort!


Det har hänt ganska mycket under dom senaste två veckorna. Lykke har lagt på sig ordentligt och lång har hon också blivit min lilla plutt. Jag var hos BVC förra veckan och då vägde hon 3,9 kg och var 53 cm lång:) Blev inte direkt så förvånad så mycket som hon ligger vid bröstet och klunkar på;)

Lykke är en riktig matglad tjej och vill gärna ligga vid bröstet konstant. Hon kan ligga där hur länge som helst och småäta. Hon äter så mycket så att det alltid rinner ut mjölk ur mungiporna på henne.

Det är en sån härlig känsla att kunna mata henne ordentligt från bröstet. Jag är så glad att jag inte gav upp amningen när det var som värst. För innerst inne visste jag att det skulle bli bra och att amningen skulle bli lättare. Nu har mängden mjölk anpassat sig till Lykkes behov. Några minuter innan hon vill äta rinner det till i brösten och då vet jag att det är dags för mat. Tänk va kroppen är häftig! Brösten är inte lika hårda som förut men storleken är den samma:)


När jag ammade Adelie var det mycket mer krångligt. Hade inte tillräckligt med mjölk osv. Så jag är så glad att det funkar bättre denna gång. För det är ju så praktiskt med amning. Alltid sterilt och perfekt värme på mjölken.;)


Vad har hänt mer på 1 månad:


Blöjstorlek: Igår började vi med storlek 2 i märket Libero.

Klädstorlek: Kan fortfarande ha storlek 50, men vi har även börjat med storlek 56.

Humör: Kan inte säga så himla mycket om det just nu. Hon sover för det mesta, men när hon är vaken är hon väldigt nöjd;) Hon gillar när Adelie ligger och pratar med henne. Då ligger hon och kollar på Addi med stora ögon och små ler med lilla munnen. Hon grinar när hon är hungrig eller har bajsat;)Som alla andra bebisar. Hihi!

Utveckling: Hon börjar att bli stadig i nacken och kan lyfta huvudet när hon ligger på mitt bröst. Det känns som att hon har mer kontroll på kroppen;) Det är inte lika skakiga rörelser och hela hon känns mer stadig och stark:) Hon har gett hos några små leenden, men idag fick jag se ett ordentligt. Jag pratar med Lykke hela tiden(jag låter säkert jätte töntig;) och idag när jag la henne vid bröstet och snackade med henne lite innan matningen glittrade det till i hennes ögon och sen kom världens leende tillsammans med ett litet härligt ljud som varade länge. Mitt hjärta smälte! Så underbart.

Sömnen: Den är sådär än så länge. Mina mörka ringar runt ögonen börjar att bli svarta. Haha! Vissa nätter somnar hon om direkt efter hon har ätit, men ibland kan hon vara riktigt missnöjd ett bra tag innan hon somnar om. Jag försöker med allt för att få henne att somna, men det slutar alltid med att hon vinner och får ligga vid bröstet och snutta tills hon blir lugn. Jag kan numera kalla mig för en kossa:)


KRAM






Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    TACK!
    Men denna bild kan jag inte ta åt mig ära för. Det är nämligen min duktiga bonuspappa som har tagit denna fina bild<3

  2. Anonym

    Min sambo kallade sin mamma för kossa när han var liten och hans två yngre tvillingbröder skulle ammas (han var då 3 år) ?

stats