Veckans avsnitt av FVFV är i samarbete med Skånemejerier Hjordnära:)
I avsnittet bakar vi saftiga morot-och yoghurtfrallor och gör även en mumsig hallon-och yoghurtkompott med hemmagjord granola!
Här kommer alla recept:)
Morotsfrallor med yoghurt
INGREDIENSER:
3 morötter (ca 300 g)
1/2 paket jäst (25 g)
5 dl mild yoghurt 3% Skånemejerier Hjordnära. Plus extra till pensling.
1 tsk salt
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl. Plus extra till utbakning.
1 dl solrosfrön
flingsalt
SÅ HÄR GÖR DU:
Skala och finriv morötterna. Smula jästen i en bunke. Tillsätt yoghurt och salt. Rör runt tills jästen lösts upp. Blanda ner morötter och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk 1 timme och 15 minuter. Stjälp upp degen på mjölat underlag. Skär den i 9-10 bitar. Forma till runda, lite platta bröd. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Pensla med yoghurt och strö över solrosfrön och flingsalt. Låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225ºC .Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
HALLON & YOGHURTKOMPOTT
INGREDIENSER:
Skånemejerier Hjordnära Blåbär Yoghurt
Färska hallon
Granola. Recept hittar ni HÄR.
GÖR SÅ HÄR
Varva alla ingredienser i 2 omgångar. Yoghurt, garnola & hallon.- Mums!
Vilken mysig blogg med härliga bilder!
Vilken mysig blogg med härliga bilder!
Men gu så mumsigt ?
Men gu så mumsigt ?
Smarrigt! Det där ska jag testa någon gång! ?
Smarrigt! Det där ska jag testa någon gång! ?
Sååå gott !! ☺️?? måste testa dom frallorna !
Sååå gott !! ☺️?? måste testa dom frallorna !
så gott de ser ut
så gott de ser ut
åh vad mysigt ?
åh vad mysigt ?