Felicia Cardell

VECKA 38 NU & DÅ

felicia cardell

Vecka 38 med Lykke

IMG_3407_Fotor

Vecka 38 med Adelie<3 (snygg=”” var=”” man=”” inte;)=””>

Kommer ihåg att jag fick mina bristningar runt denna vecka. Vart ledsen över det, men försökte intala mig själv att det var vackert.

Hej fina ni!

Det var ju några dagar sedan som jag gick in i vecka 38, men jag tänkte att jag skriver lite om denna gravvecka ändå;) Tänkte även att det skulle vara kul att jämföra dom olika graviditeterna:)

Adelie: Jag gick på mammaledighet i vecka 35-36 och var redan rastlös efter 4 dagar hemma. Jag hade knappt ont så varje dag var jag ute och rörde på mig. Jag åkte till Farsta C och handlade det sista inför förlossningen. Jag var ute på powerwalks i spåret. Rensade alla skåp hemma och ”boade” som en galning;) Jag höll på såhär fram till förlossningen:)

I vecka 38 började jag få riktigt ont i höfterna och blygdben. Jag hade lite små ont tidigare i graviditeten , men inget som påverkade mig jätte mycket. Jag gick på mammaledighet i vecka 35-36 pga att magen var i vägen. Jag fick vrida min kropp konstigt för att nå fram till kunden vilket gjorde så att jag fick väldigt ont i ryggen och höfter. Då bestämde jag mig för att sluta jobba. I samma veva började jag få kraftiga sammandragningar.

Jag gick upp mer i vikt när jag väntade Adelie. Ungefär 20-25 kilo! Tror det har att göra med att jag blev gravid precis i slutet av en ätstörning. Vägde mindre och när jag väl började att äta normalt igen la jag på mig många kilon direkt. Jag fick bristningar på magen och insida lår. Brösten blev enorma under graviditeten vilket gjorde så att dom blev alldeles hängiga när jag slutade amma. ( ett par riktiga kärringbröst;) 

Graviditeten med Adelie var som en dröm jämfört med denna.

Lykke: Jag började att känna av smärta i höft och blygdben redan i vecka 14. Blev sjukskriven 100% från vecka 20. Har haft kraftiga sammandragningar i hela graviditeten. Jag har åkt in till förlossningen 2 gånger. Ena gången för minskade fosterrörelser och den andra gången för kräkningar och yrsel. Man har trott att jag har haft havandeskapsförgiftning.  Och det har känts som att efter varje besök hos MVC så har jag fått gå hem med en ny sak att oroa mig för. Det hände aldrig med Adelie. Var aldrig orolig eller nojig. Behövde aldrig åka in till förlossningen för att kolla så att hon mådde bra. Denna graviditet har varit betydligt mycket mer jobbig än den första. Både fysisk och psykisk. Hormonerna har legat utanför kroppen och smärtan har ibland gjord mig till en arg kärring:) Haha! Usch va hemskt det låter. Jag gillar inte att klaga. Speciellt inte över en graviditet som är den bästa gåvan man kan få. En gåva som vissa aldrig får uppleva. Jag är oerhört tacksam över att jag ska få ett till barn, men ibland måste man få klaga lite. Speciellt när man har haft ont i 20 veckor snart!;)

Jag har hittills gått upp 13 kilo (lite skillnad från förra gången;) Har ätit som jag brukar och unnar mig saker när jag är sugen:) Men som sagt. Denna gång var startvikten normal än förra gången. 

Jag har börjat att svullna i ansikte, händer och fötter. Det gjorde jag i vecka 38 förra gången också. Har faktiskt behövt ta av mig förlovningsringen ibland:( 

Jag sover sämre i denna vecka än vad jag gjorde när jag väntade Adelie. Men konstigt nog känner jag mig piggare än förra gången. Då kunde jag somna på soffan innan middagen och sedan gå och lägga mig tidigt på kvällen. 

Adelie kom 2 dagar efter beräknade datumet. Nu hoppas jag att Lykke tittar ut redan om några dagar;)

KRAM

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats