Felicia Cardell

Felicia Cardell

JAG HAR BLIVIT BLOND🙈⚡️

För ett tag sedan bad jag om er hjälp på min Instagram😛 Jag la upp en bild från när jag var blond och frågade er om jag skulle behålla mitt bruna hår eller om jag skulle bli blond igen🙈Dom flesta av er…eller typ alla skrev BLOND!

☺️ Hihi så kul att fråga er om råd🙌🏻 Jag tycker själv att det var väldigt fint när jag hade en blond page så för 3 dagar sedan bestämde jag mig….Jag ville bli blond!

Jag brukar faktiskt väldigt ofta göra mig mörk på Höst & Vinter och direkt när det nya året kommer så brukar jag vilja bli ljusare igen. Så kul att variera sig och byta hårfärg. Att gå från mörkt till ljus är inte lätt och det kan slita mycket på håret. Jag har tur som har kort hår🙌🏻 Inga långa längder som behövs blekas😛 Jag hade även turen som bara hade lite gammal blekning i topparna som hade blivit över tonad. Så med andra ord ett bra utgångsläge för att kunna bleka👍🏻

Jag brukar färga mig själv hemma nu när jag är mammaledig. Det är svårt att komma iväg till frisören när man har en bebis hemma. Jag tycker det är skönt att kunna ta lång tid på mig och kunna pausa mellan färgningarna. Det är fördelen med att kunna färga håret hemma själv. Ingen stress med tiden😂 Kp har tagit hand om Edison, men jag har haft amningspauser😂 Har även färgat håret sent på kvällen när alla barnen sover😛 Det är också en fördel med att färga håret hemma själv. Salongen har öppet 24/7🤣

Jag är utbildad frisör och vet vad jag sysslar med👍🏻 Jag rekommendera att man går till en bra frisör om man ska göra en såhär stor förändring. Det kan lätt bli fel och i värsta fall kan håret bli riktigt skadat. Jag visar och skriver vad jag använder och hur jag gör för jag vet att ni är nyfikna. ☺️

Det som jag har gjort är inte lätt. Det är en process som kräver mycket tid och tålamod👍🏻 Man måste alltid kolla av hårets kvalite efter varje blekning så att håret inte går av osv.

Med det sagt….

Här kommer det förebilder☺️

Före:

Så mitt utgångsläge var:

Min egna utväxt på ca 3 cm. Ett mellan parti med intensiv toning som jag hade färgat 2 gånger och blekta toppar som hade blivit tonade i mörkare färg.

Det jag alltid börjar med att göra när jag ska bleka eller färga mitt hår är att göra en inpackning med olaplex innan🙌🏻 Så bra inpackning!

Jag använder denna inpackning regelbundet tillsammans med andra bra produkter för slitet hår. Bra hårvård är så viktigt!🙌🏻

Efter inpackningen ( som gjordes 1 dag innan) så var det dags för första blekningen. Avfärgning i slingform. Jag gjorde avfärgningen i slingform då jag ville att slutresultatet skulle se slingat och levande ut. Ville ej ha ett helblekt resultat. Jag köpte en slinghätta från Lyko och drog upp så mycket hår jag kunde i varje hål.

Eftersom jag hade tre olika utgångslägen så började jag att bleka det partiet som var mörkast. Alltså mellanpartiet. Lät det värka ett tag innan jag applicerade blekningen i botten och tillsist topparna. Det gäller att tänka sig för när man bleker så att håret inte ska ta för mycket stryk😅 Jag använder mig även bara av bra produkter när jag ska göra såna här makeovers. Jag köper produkter från parfumdreams.se Dessa produkter arbetade jag med när jag jobbade som frisör☺️

Blekning från Wella.

Nyansering/toning från Loreal! Siffran före kommatecknet står för ljushetsläge. 10,12 är alltså den ljusaste toningen som jag använde. Den applicerade jag i toppar. 8,1 som är 2 steg mörkare använde jag i botten. Och 9,21 i mellanpartiet.

1 står för ask/blått och tar bort orange pigment.

2 står för violett/lila och tar bort gula pigment.

Den siffran som står närmast kommatecknet är den nyasen som det är mest utav i den toningen. Tex. 9,21. Då är det mest lila och mindre blått.

Dia light heter toningarna👍🏻 Som funkar på redan färgade hår. Perfekta när man ska nyansera håret och få bort varma toner.

Efter första blekningen såg jag ut såhär😂🐥 Lite oranget kanske🤣 Tog inte av mig hättan utan la på blekning igen och lät det sitta i tills håret blev mer ljustgult. Det är som sagt en stor process att gå från såhär mörkt till blont och man måste ta det försiktigt.

Efter andra omgången med blekning tvättade jag håret och tog bort hättan. Jag nyanserade/tonade håret svalare med 9,21+10,12. Gjorde en olaplex inpackning och sprang sen till gymmet😂 Haha!

Efter gymmet gick jag hem och fortsatte min process.😅

Glömde ta bild, men håret hade nu en mörkbrun grund med massor av blonda slingor. Det kändes för randigt! Kände på håret och det kändes inte påverkat👍🏻 Bestämde mig för att bleka igen. Denna gången med svagare blekning. Blekning + 2,7% väteperioxid. Penslade blekning på en borste och applicerade blekningen över hela håret genom att borsta dit blekningen. Mest på mellan partiet och toppar👍🏻 På så sätt blir det typ som en ombre. Lät blekningen bara sitta i en stund. För jag ville inte att det mörka färgen som var kvar efter avfärgningen skulle ljusas upp för mycket och bli för orange. Jag ville liksom få bort den randiga känslan. Om ni förstår vad jag menar😛

Efter blekningen tvättade jag håret. La en mörkare blond toning i botten 8,1 och på topparna 9,21+10,12. Lätt det sitta i tills det gula försvann. Efter färgningen gjordes en olaplex inpackning igen. Håret kändes fortfarande väldigt bra🙌🏻 Älskar olaplex!

Resultatet nu (som jag glömde att fota🙈) var snyggt, men inte tillräckligt blont!🤔

Jag vilade håret 1 dag, sen bestämde jag mig för att göra massor av folieslingor för att få bort all gamla mörk färg! Jag var extrem petig och noggrann. Blekte bara på det hår som var för mörk inte på det som hade blivit tillräckligt blond. Jag blekte med både 6% blekning & 2,7% blekning. Mellan paketen la jag en toning. 9,21 + 10,12 för att få en mjukare blond färg. När dom blekta slingorna hade blivit tillräckligt ljusa tvättade jag håret. Handduks torkade det och la en toning i botten för att få en mjukare och lite mörkare botten. Jag la 8,1. På längderna la jag 10,12👍🏻

Resultatet blev perfekt! Inte ett spår av den gamla mörka toningen! Mörkare blond botten och ljusare toppar. Även ljusare i luggen. Precis som jag ville ha det💃🏼 Naturligt blond utan randig eller eller tokblekt botten😛😍 Jag föredrar ett djup i min botten annars blir jag lätt röd i ansiktstonen. Men det är en smaksak och vad man passar i👍🏻

Efter:

Tadaa💃🏼⚡️💖

Jag har inte redigerat någon av bilderna i detta inlägg för att ni ska kunna se färgen på håret så bra som möjligt. Gäller både före bilden och efter bilden👍🏻🙈

Va tycker ni? Passar jag bättre i brunt?🙈😛💖

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Felicia Cardell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats