HONUNGSROSTAD GRANOLA | Felicia Cardell
feliciacardell

Felicia Cardell

Annons

HONUNGSROSTAD GRANOLA

Honungsrostad

Granola

Recept slängde jag bara ihop så jag har försökt att komma ihåg dom exakta måtten;) Det blir en ganska så liten mängd granola av detta recept. Men jag tog det som jag hade hemma:) Vill du har mer av det goda så rekommenderar jag att du dubblar eller till och med tripplar receptet;)

1 1/2 dl havregryn

1 dl pumpakärnor

1 dl solroskärnor

2 msk linfrön

1/2 dl grovhackad mandel

50 g mandelspån

1/2 tsk kanel

1 msk vatten

1 msk sirap

1 msk honung

Smaka av om det är lagom sött och lagom smak av kanel innan ni har in granolan i ugnen:) Jag hade på lite mer kanel och honung:)

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda vatten, sirap,honung & kanel i en liten skål. Häll i med resten av ingredienserna och rör om. Häll granolan i en ugnsform med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20-30 min. Rör om då och då. Låt svalna och häll över i en tjusig burk;)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
feliciacardell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats