Felicia Cardell

JAG BRYTER IHOP

God Morgon!

Klockan är 06:40 och jag har varit vaken nästan hela natten. Fick mig lite sömn runt midnatt, men vaknade efter ett tag av smärtan i blygdbenet igen. Jag har även börjat få ont i ena smalbenet. Det värker i skelettet och det känns som att benet ska domna bort. Väldigt obehagligt! Halsbrännan och nästäppan gör saken inte lättare heller:( 

Jag är så trött, men tankarna i huvudet snurrar runt och gör det ännu svårare att somna. Jag tänker på allt just nu….

Hur länge jag kommer att behöva gå över tiden? Kommer jag att behöva bli igångsatt? Kommer hon att hinna lägga på sig mer i vikt så att det blir komplikationer under förlossningen så att det slutar med snitt? Kommer jag att ha ork till att föda vaginalt? Hur många dagar får jag gå över tiden? Får man bli igångsatt tidigare om man har väldigt ont? Kan man få be om en hinnsvepning? Vart ska man fråga om en sån? Varför har jag inga förvärkar eller sammandragningar längre? Kommer hon ens att komma ut!? Just nu så känns det hopplöst:(

Hade det här varit första graviditeten så hade jag tagit det lättare. Men eftersom den här graviditeten har varit jobbig från första dagen så känns det väldigt påfrestande att behöva toppa det hela med att gå över tiden. Och ärligt talat så fattar jag inte hur det kan vara möjligt!

Denna graviditet är ju ”super” planerad. Jag har blivit gravid med hjälp av hormoner. Jag vet ju exakt när jag hade ägglossning och när vi hade samlag! Hon borde vara här nu. Jag har ju varit gravid i 280 dagar som man ska vara! Varför går jag då över tiden? Varför vill hon stanna i magen längre? Så mysigt kan det väl inte vara därinne längre. Trångt och mörkt. Här ute finns det ju massor av utrymme. Kärlek, mat och värme! Kom ut nu lilla fröken. Din mamma bryter snart ihop…..eller har jag redan gjort det?

Är det normalt att grina hela dagarna när man har passerat datumet? Jag gör det i alla fall. Direkt när jag tänker på att jag fortfarande är gravid och att jag har gått över tiden med ytligare en dag bryter jag ihop och börjar grina. Och det är inga små tårar vi pratar om utan floder. Har så ont i ögonen av svullnaden:( Kristoffer vill att vi ska åka in till förlossningen varje gång jag bryter ihop, men jag vet att det inte är någon ide. Dom kommer bara att skicka hem mig. 

På Torsdag ska jag träffa min barnmorska. Hoppas att hon kommer med goda nyheter. Vad det ska vara för nyheter vet jag inte;) Men det skulle vara skönt om kunde hjälpa mig på något sätt:)

KRAM

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats