Felicia Cardell

LYXIG FRUKOST

Veckans avsnitt av FVFV är i samarbete med Skånemejerier Hjordnära:)

I avsnittet bakar vi saftiga morot-och yoghurtfrallor och gör även en mumsig hallon-och yoghurtkompott med hemmagjord granola!

Här kommer alla recept:)

Morotsfrallor med yoghurt

INGREDIENSER:

3 morötter (ca 300 g)

1/2 paket jäst (25 g)

5 dl mild yoghurt 3% Skånemejerier Hjordnära. Plus extra till pensling.

1 tsk salt

5 dl grahamsmjöl

6 dl vetemjöl. Plus extra till utbakning.

1 dl solrosfrön

flingsalt


SÅ HÄR GÖR DU:

 Skala och finriv morötterna. Smula jästen i en bunke. Tillsätt yoghurt och salt. Rör runt tills jästen lösts upp. Blanda ner morötter och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk 1 timme och 15 minuter. Stjälp upp degen på mjölat underlag. Skär den i 9-10 bitar. Forma till runda­, lite platta bröd. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. ­ Pensla med yoghurt och strö över solrosfrön och flingsalt. Låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225ºC .Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.

HALLON & YOGHURTKOMPOTT

INGREDIENSER:

Skånemejerier Hjordnära Blåbär Yoghurt

Färska hallon

Granola. Recept hittar ni HÄR.


GÖR SÅ HÄR

Varva alla ingredienser i 2 omgångar. Yoghurt, garnola & hallon.- Mums!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats