Felicia Cardell

Felicia Cardell

PUMPA, PUMPA, PUMPA!🍼

HEJ PÅ ER!☀️

Första vill jag bara säga tusen tack för alla era fina kommentarer och för all er pepp:) Att inse att man måste börja sluta amma är inte lätt, men med er kärlek så känns det bättre. Ni e bäst!💕

Så hur går det med pumpningen?

Det går än så länge bra, men det är så tråkigt! Att sitta med den där elektriska pumpen som låter som en gammal get flera gånger varje dag blir jag nästan galen av.! Men vad gör man inte för sin bebis:) Jag har så mycket mjölk och vill verkligen ta vara på den och eftersom Edison är kinkig vid bröstet så pumpar jag och ger flaska. Det funkar bra, men kommer nog förmodligen att använda mig av ersättning vid några mål. Men så länge det funkar och så länge jag har tid och ork att pumpa så kör jag enbart på det.

Jag frågade ju er på Instagram om vilken ersättning ni tycker är bäst? Många av er svarade Nestle NAN Sensitive. Jag har aldrig använd den ersättningen. Med Addi och Lykke använde vi Semper. Lykke blev hård i magen av den och då körde vi Semper Lemolac och då blev hon jättelös i magen istället:/ Så svårt det där…..Men jag är även sugen på att testa HIPP. Va tycker ni om den? Vill köpa hem så att jag har i fall det skulle behövas.

Jag har inte slutat helt med amningen. Jag kan fortfarande amma han på natten….Vilket är så konstigt! Nattamningen har alltid funkat så det försöker jag att fortsätta med. Så skönt att slippa gå upp för att värma upp mat på natten:) Sen så är det ju mysigt att vi har den stunden tillsammans då amningen faktiskt funkar.

Jag har försökt att fortsätta med amningen under dagen, men det är som att något händer runt kl:07:30 då vi oftast brukar gå upp. Från den stunden så hatar han bröstet igen! Så knäppt! Så nu orkar jag liksom inte försöka mer.

Jag kan ju amma han på natten så jag får vara glad för det istället:)

Så från 23:00-07:30 ammar jag han. Han är så trött och verkar inte bry sig om det är bröstet eller flaska han får. Så länge vi är i sovrummet så funkar amningen:)

Han ammas kanske 4 gånger från 23-07:30. Han äter tills han somnar om och det kan variera i tid. Ibland äter han i bara 10 min och ibland 25 min. Oftast somnar han om direkt efter matningen. Det är väldigt sällan som vi måste gå upp med han mitt på natten och försöka få han att somna. Det har nog bara hänt några gånger…..senast förra veckan . Då var han vaken från 2-5:/ Jag var helt slut dagen efter. Är ju inte riktigt van vid det:) Så där har vi verkligen haft tur. KP märker inte ens att han vaknar och äter på natten. Jag vaknar direkt när jag hör han vakna och tar upp han innan han blir ledsen. Men dom gångerna som amningen inte räcker att få honom att somna om så får KP ta honom. Han är bättre på att lugna ner han i famnen än vad jag är:) KPs famn är så trygg och mycket större än min och våra barn har alltid somnat om snabb i pappas armar<3

Instagram @feliciacardell

När vi har gått upp och ätit frukost så kör jag igång med första pumpningen. Jag ligger kanske 1-1,5 timme före med pumpning/matning. Jag pumpar ut så att det finns till nästa mål som brukar vara ca 1 timme efter pumpningen. Jag pumpar kanske ut under en hel dag 4 gånger. Och det verkar räcka:) Han äter var tredje, var fjärde timme:)

Nu när jag har pumpat ett tag och gett flaska så har jag blivit mycket piggare och en gladare mamma. Även Edison är nöjd hela tiden:) Så skönt! Det som även är skönt med att kunna ge flaska…eller snarare roligt det är att både KP och Adelie kan nu hjälpa till med matningen. Adelie orkar kanske bara ge flaskan i 1 minut, men det är en stolt minut i hennes liv….sen lessnar hon. Haha!  Om vi sen går över till flaskan på natten så innebär det även att KP kan gå upp för att mata lillen och det är ju inte helt fel;)Hihi!

Även fast jag fortfarande är ledsen över att inte kunna amma på dagen så känns det i alla fall bättre nu när jag inser hur allt runtomkring blir så mycket bättre. Jag är glad, Edison är glad. Det finns tid över till annat. Jag orkar göra mig iordning på dagen. Jag kan ta mig ut med alla barnen ensam utan att känna stress….Osv.

Det blir nog bra det här❤️

Under BLACK FRIDAY köpte jag flaskor på Twistshake. Ska bli kul att testa dom:)

Puss & Kram💕

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Felicia Cardell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Hej!
  Jag följer dig på instagram också och har en liten fundering. Varför består dina storys av 90% gnällande och klagande? Klagade på allt och alla hela tiden?
  Jag har hela tiden upplevt dig som en väldigt positiv och inspirerande människa. Men vad har hänt? Klagar konstant på nått, är det inte att KP ska jobba så är det att en av duna barn är jobbiga, eller så mår du dåligt. Hela tiden..
  Du kanske borde tänka på att du lever ett extremt priviligerad liv, fint hus och familj som älskar dig.
  Innan du lägger upp ännu en deppig story så kanske du borde tänka igenom det en extra gång. Tänk på dom föräldrar som kanske alltid är själva, eller dom som har sjuka barn, eller är sjuka själva eller ja vad som helst. Va tacksam över allt du har istället för att konstant gnälla.

 2. Malin

  Jag har gett ersättning till min lille sen han var 3 veckor. Hade först nan sensitive men funkade ej för oss, så grönt illaluktande bajs o verkade ha ont i magen. Bytte till hipp o en mkt nöjdare bebis o gult bajs igen! 😅🤗

 3. Cecilia

  Hej! Jag har givit min son Hipp och vi har varit så nöjda med den! Den har funkat för Loves mage och kräket luktar inte alls lila illa som Sempers som vi först testade! Så prova Hipps ersättning!

stats